Testimonials

“Lands’ End is a well known clothing retailer which operates from their 240,000 square foot, state of the art distribution centre in Rutland. The company has been in the industry since 1963 and has grown from their origins in Wisconsin, USA to supply most of Europe through their online network.

Quantum Construction worked on the multi million pound extension to their European distribution centre, delivering the project ahead of schedule whilst meeting the detailed environmental challenges imposed by the client.

Adam Osbourne, Facilities Manager for the Lands’ End Company says, “Quantum Construction has provided our company with a successful and efficient service on the extension of our facility. They are always ready and willing to help with any enquiry and we are extremely pleased with the service our company has received.”



LANDS' END

Projects - Pods, Kingsway Retail Park
Pods, Kingsway Retail Park

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Pods, Kingsway Retail Park
Location:
Kingsway Retail Park, Derby
Value:
£512k
Client:
Henderson UK Retail Warehouse Fund
Contract:
JCT Design & Build 2011
Duration:
22 Weeks
Architect:
Denning Male Polisano
Structural Engineer:
WSP UK
Planning Supervisor:
GVA Grimley
 
Download Project Specification Sheet PDF

This was an infill development of three pods adjacent to the entrance of a very busy existing retail park.

 

The development area was created by remodelling the service yard of a neighbouring unit building to maximise the retail footprint on the site.

 

The contract entailed constructing the infrastructure, shell, services and the like including installation of the fully glazed shop frontage.

 

Particular constraints were placed on the construction works due to the volume of vehicular and pedestrian traffic in addition to maintain free access to the neighbouring tenant with the reduced service area.

 

Due to the whole site being built over a disused tip, with high level of contaminants and methane production, the construction form needed to be the least invasive and below ground drainage kept to a minimum.

 

The resultant design included a steel frame structure set on a concrete raft foundation built over the low ground bearing properties of the contaminated ground.

 

A combination of facing brickwork with carefully detailed metal cladding combined to lift the quality of the finished product