Testimonials

“Lands’ End is a well known clothing retailer which operates from their 240,000 square foot, state of the art distribution centre in Rutland. The company has been in the industry since 1963 and has grown from their origins in Wisconsin, USA to supply most of Europe through their online network.

Quantum Construction worked on the multi million pound extension to their European distribution centre, delivering the project ahead of schedule whilst meeting the detailed environmental challenges imposed by the client.

Adam Osbourne, Facilities Manager for the Lands’ End Company says, “Quantum Construction has provided our company with a successful and efficient service on the extension of our facility. They are always ready and willing to help with any enquiry and we are extremely pleased with the service our company has received.”



LANDS' END

Projects - Old Abbey Site, Daventry
Old Abbey Site, Daventry

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Old Abbey Site, Daventry
Location:
Market Street, Daventry, Northamptonshire
Value:
£2,500,000
Client:
Heritage Homes (Wessex) Ltd
Contract:
Amended JCT 1998 WCD
Duration:
44 Weeks
Architect:
Pinnegar Hayward Design
Structural Engineer:
Couch Consulting Engineers
 
Download Project Specification Sheet PDF

Design and Build project for the construction of thirty-two residential units forming a residential development, complete with three commercial units, in Daventry town centre, Northamptonshire.

Being within a Conservation Area, design of the building required careful detailing to reflect the character of the earlier properties previously built in the locale.

The numerous and varied finishing details were introduced into each of the individual properties to create an impression of an organic and gradual development of the site.

Retention of the three storey stone built old school was a key feature of the development. The new design called for conversion of the building into new apartments.

Complete removal and replacement of the natural slate tiling to roof of existing building, along with development within loft areas, required high degree of traditional skills and
craftsmanship.

All the works were subject to NHBC inspection and approval.