Testimonials

“Lands’ End is a well known clothing retailer which operates from their 240,000 square foot, state of the art distribution centre in Rutland. The company has been in the industry since 1963 and has grown from their origins in Wisconsin, USA to supply most of Europe through their online network.

Quantum Construction worked on the multi million pound extension to their European distribution centre, delivering the project ahead of schedule whilst meeting the detailed environmental challenges imposed by the client.

Adam Osbourne, Facilities Manager for the Lands’ End Company says, “Quantum Construction has provided our company with a successful and efficient service on the extension of our facility. They are always ready and willing to help with any enquiry and we are extremely pleased with the service our company has received.”



LANDS' END

Projects - Ludlow College
Ludlow College

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Ludlow College
Location:
Lower Mill Street, Ludlow
Value:
£1,000,000
Client:
Governors of Ludlow College
Contract:
JCT IFC 1998
Duration:
40 Weeks
Architect:
Pinnegar Hayward Design
Structural Engineer:
Shire Consulting Engineers
 
Download Project Specification Sheet PDF

Modern single storey building to house a new Art, Design and Photography Studio, incorporating a fully glazed façade, complete with automatic bi-parting glass doors.

A fully glazed two storey link building and corridor, with disabled lift access, creates the bridge between the new facility and adjoining structures. The envelope is formed by a structural glazing system, again complete with automatic biparting glass doors.

Works incorporated alterations to the adjacent Medieval Hall, a Grade II listed building which dates back to the 14th Century.

Piled foundations with reinforced concrete ground beams support the structural steel frame which, in turn, carries a Falzinc standing seam pitched roof.

The envelope is formed of a combination of brick and glazed elevations.

All works carried out within an existing restricted courtyard area within an operational College environment.