Testimonials

“Lands’ End is a well known clothing retailer which operates from their 240,000 square foot, state of the art distribution centre in Rutland. The company has been in the industry since 1963 and has grown from their origins in Wisconsin, USA to supply most of Europe through their online network.

Quantum Construction worked on the multi million pound extension to their European distribution centre, delivering the project ahead of schedule whilst meeting the detailed environmental challenges imposed by the client.

Adam Osbourne, Facilities Manager for the Lands’ End Company says, “Quantum Construction has provided our company with a successful and efficient service on the extension of our facility. They are always ready and willing to help with any enquiry and we are extremely pleased with the service our company has received.”



LANDS' END

Projects - Highlands Park, Solihull
Highlands Park, Solihull

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Highlands Park, Solihull
Location:
Highlands Park, Solihull
Value:
£3.6m
Client:
Homer Pensions & Investments Ltd
Contract:
JCT Design & Build 2011 with amendments
Duration:
32 Weeks
Architect:
Nichol Thomas
Structural Engineer:
CWA
 
Download Project Specification Sheet PDF

The project consisted of construction of 3 Warehouses totalling 66,000 sq ft (6,300 sq m) and external areas.

 

Each warehouse required differing end user requirements including one unit which incorporated offices

 

The site required a cut and fill operation and lime stabilisation to meet the required construction parameters.

 

The buildings were sequentially constructed with an overlap which ensured the shortest construction period whilst still allowing for any unforeseen design challenges to be addressed for the following buildings.

 

Due to the brownfield location of the site party wall agreements were in place with neighbours.

 

Drainage on the site incorporated attenuation, to reduce the impact on the local infrastructure, which was installed in the external areas, reducing the area of work during peak construction periods.