Testimonials

“Lands’ End is a well known clothing retailer which operates from their 240,000 square foot, state of the art distribution centre in Rutland. The company has been in the industry since 1963 and has grown from their origins in Wisconsin, USA to supply most of Europe through their online network.

Quantum Construction worked on the multi million pound extension to their European distribution centre, delivering the project ahead of schedule whilst meeting the detailed environmental challenges imposed by the client.

Adam Osbourne, Facilities Manager for the Lands’ End Company says, “Quantum Construction has provided our company with a successful and efficient service on the extension of our facility. They are always ready and willing to help with any enquiry and we are extremely pleased with the service our company has received.”



LANDS' END

Projects - Activity Centre
Activity Centre

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Activity Centre
Location:
Activity Centre, The Carrick, Midross, Loch Lomond
Value:
£956,000
Client:
DeVere Group Plc
Contract:
Scottish JCT WCD
Duration:
20 Weeks
Architect:
G D Lodge Architects
Structural Engineer:
W A Fairhurst & Partners
 
Download Project Specification Sheet PDF

This enquiry was handled as an urgent request to assist the Client achieve completion of an innovative concept using modern techniques within a traditional background. The brief involved designing a booking hall and activity centre to complete the Client’s ‘Village Hotel’ development.

A decision to include the planting of an English Oak within the timber framed building led to careful consideration of the implication for permitting the tree to grow through the building
without having a detrimental effect upon the structure.

In order to adhere to the Client’s wish for a ‘Green’ building, a ground source heat pump, wind catcher ventilation system and sedum roof were all incorporated into the design.

Inclusion of copper vertical wall panelling, and part roofing, added a modern feel to the overall appearance.

Bespoke joinery products, including reception desks, play and office cupboards and equipment were manufactured off site and brought into the finished product.

A highly sophisticated sound and vision system completed the arrangements for the activity function of the building.