Testimonials

“Lands’ End is a well known clothing retailer which operates from their 240,000 square foot, state of the art distribution centre in Rutland. The company has been in the industry since 1963 and has grown from their origins in Wisconsin, USA to supply most of Europe through their online network.

Quantum Construction worked on the multi million pound extension to their European distribution centre, delivering the project ahead of schedule whilst meeting the detailed environmental challenges imposed by the client.

Adam Osbourne, Facilities Manager for the Lands’ End Company says, “Quantum Construction has provided our company with a successful and efficient service on the extension of our facility. They are always ready and willing to help with any enquiry and we are extremely pleased with the service our company has received.”



LANDS' END

Projects - Yeomans Drive, Milton Keynes
Yeomans Drive, Milton Keynes

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Yeomans Drive, Milton Keynes
Location:
Yeomans Drive, Milton Keynes
Value:
£1.7m
Client:
Halifax Pension Nominees Ltd
Contract:
JCT Intermediate Building Contract with Contractor’s Design 2011
Duration:
16 weeks
Architect:
Cushman & Wakefield LLP
Structural Engineer:
J Turner & Associates
 
Download Project Specification Sheet PDF

Works consisted of refurbishing the shell of a 1,420 sq m (15,300 sq ft) two storey office and 4,172 sq m (45,000 sq ft) warehouse facility within an existing business park.

 

Wall cladding was removed and replaced with new construction to enhance appearance and increase thermal performance. Similarly the roof was refurbished by inclusion of new insulation and outer sheeting to similar effect.

 

Introduction of new vehicular and personnel doors completed the enhancement works to the external warehouse elevations.

 

Remedial works to brickwork on the external elevations to the office was undertaken along with installation of new windows throughout the building set to amended configuration, all of which improved the aesthetic appearance and thermal performance of the structure.

 

External works included extension of the goods area, including new retaining structures and associated dock construction works, whilst the existing landscaping was renewed and enhanced.