Testimonials

“We selected Quantum from a short list of four contractors to fit out our new head office in Worcester.

From the initial contract through to the fit out phase and inevitable, limited snagging, they have provided a very professional and friendly service at a price which met with our budget.

We have been delighted, as I’m sure Quantum will be too with the result, as we have ended up with an inspiring building which both of us can feel proud to be associated with.”



Guy Mucklow, CEO, Postcode Anywhere

Projects - Plot F Swift Valley
Plot F Swift Valley

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Plot F Swift Valley
Location:
Plot F, Swift Valley, Rugby
Value:
£1,435,069
Client:
W.E. Services
Contract:
JCT 1998 WCD
Duration:
35 Weeks
Architect:
Brownhill Hayward Brown
Structural Engineer:
The Sprigg Little Partnership
 
Download Project Specification Sheet PDF

Design and Build project for construction of new distribution warehouse 2,816m2 (30,311sq.ft.) and 277m2 (2,981sq.ft.) two storey office facility

The warehouse incorportated 12 no. docking bays, complete with machanical dock levellers, single lift sectional access doors, dock shelters and the like. To satisfy hygiene requirements, an internal liner, along with heavy duty edge protection at ground level, was introduced around the inner warehouse walls.

An extensive service yard, including gabion retaining walls and reinforced concrete bridge formed the external works to the building.

The site was traverserd by overhead electrical power lines along with two pylons situated within the central section.

Health & Safety implications of working in such close proximity to the electricity cables gave rise to extensive measures to be adopted in the construction of the building envelope.