Testimonials

“Quantum recently carried out a complex re-roofing and upgrading project of a 60,000 sq.ft. warehouse at Parkhouse Interchange, Newcastle-Under-Lyme for London based Newcombe Estates. This involved the complete replacement of the 1980’s asbestos roof and re-fitting of the offices. The three month project was carried out during one of the worst winters in recent history but was completed successfully.”



Newcombe Estates

Projects - Geopost, Swinderby
Geopost, Swinderby

Download Project Specification Sheet PDF
Project:
Geopost, Swinderby
Location:
Geopost, Network 46, Swinderby
Value:
£3.9m
Client:
DTZ
Contract:
JCT Design & Build 2011 with amendments
Duration:
38 Weeks
Architect:
UMC Architects
Structural Engineer:
BWB Consulting
 
Download Project Specification Sheet PDF

The project consisted of construction of a 37,500 sq. ft. (3,500 sq. m) Distribution Warehouse and 3,750 sq. ft. (350 sq. m) of offices with external yard areas.

 

Constructed on the site of a former RAF airbase thorough investigation was required for unexploded ordnance, harmful gases and chemicals.

 

The steel framed warehouse was designed for occupation by a parcel delivery company and incorporated a great number of vehicular access doors for the size of building. 32 level access doors and 4 dock levellers were installed.

 

To offer a more ecologically friendly drainage solution a swale was incorporated into the design. As a failsafe measure for fuel spills a penstock valve was also installed to the end of the drainage system.

 

To allow the end user to start their operation at the earliest opportunity early access was granted to enable the fit out to commence whilst Quantum’s works were completed.